start


Nieuws van ESDsite


Kosten oriënterende audit

U kunt een kosteloos (telefonisch) adviesgesprek aanvragen om uw wensen kenbaar te maken en voor een eerste orïenterende audit of nulmeting betaald u slechts € 295,- excl btw.


Nieuwe ESD-certificaten

start

Vanaf 2019 worden alle ESD-certificaten in PDF-formaat gemaakt. Deze certificaten zijn prima leesbaar op een smartphone, zodat bij de klant kan worden aangetoond dat de bezitter van dit certificaat ESD-getraind is. Op aanvraag kan er - in overleg - een maximale geldigheidsdatum op de certificaten worden vermeld.


Niet-elektronica sector

Het bestrijden van statische elektriciteit en de bijbehorende verschijnselen kan heel lastig zijn zonder de juiste kennis over statische elektriciteit. Vanwege de toenemende belangstelling van bedrijven uit de niet-elektronica sector voor het bestrijden van statische elektriciteit, hebben we een cursus ontwikkeld over ESD-preventie die iedereen kan volgen: Praktische Elektrostatica (code ESD-ELS).


Online ESD-groepscursus

Januari 2018, deze eerste Nederlandstalige online ESD-basistraining (versie 2) voor groepen bestaat nu uit veel praktische kennis over statische elektriciteit en alle informatie die nodig is om gemotiveerd ESD-veilig met elektronische componenten en printplaten te kunnen werken.
Na het met succes afronden van de Online ESD-training komen de deelnemers in aanmerking voor een op naam gesteld ESD-certificaat in PDF-formaat dat van een datum en een registratienummer is voorzien dat uitsluitend bij de gecertificeerde persoon past. (Het certificaat is prima leesbaar op een smartphone zodat de bezitter gemakkelijk kan aantonen dat deze gecertificeerd is.)


Gratis kennismakingscursus

September 2017, wilt u de bestaande ESD-certificaten van uw medewerkers vernieuwen, maar hebt u nog niet eerder kennisgemaakt met ESDsite, dan kunt u een gratis kennismakingcursus voor max. 2 personen aanvragen. Informeer naar de mogelijkheden. Stuur uw aanvraag met telefoonnummer naar ESDsite.


Demo's

Zomer 2017, alle ESD-cursussen zijn voorzien van vele extrademonstraties die het onzichtbare ESD-risico zichtbaar maken.


Praktijk ESD-meetcursus

Sinds januari 2017 is er een praktische ESD-meetcursus beschikbaar voor het verrichten van:

De metingen worden vergeleken met de eisen uit de ESD-standaard IEC 61340-5-1:2016.


Vernieuwde ESD-standaard

Juni 2016 - De update IEC/EN/NEN 61340-5-1:2016 is verwerkt in iedere ESD-cursus. Alle verschillen en wijzigingen ten opzichte van de vorige standaard uit 2007 zijn in een halfdaagse ESD-lesmodule opgenomen en is beschikbaar voor cursisten die bekend zijn met de vorige versie van deze ESD-standaard.


ESD-hercertificering

November 2016 - vanaf dit moment is er een algemene halfdaagse ESD-hercertificering gereed die speciaal is ontwikkeld voor mensen die in het bezit zijn van een (bijna) verlopen ESD-certificaat. Deze hercertificering is geschikt voor alle doelgroepen en alle niveau's.
Er is ook een uitgebreide eendaagse ESD-hercertificering beschikbaar. Aantrekkelijke groepskortingen zijn mogelijk.


Light ESD-training

Met ingang van 1 juni 2015 is er een Light ESD-training ontwikkeld voor mensen die de Nederlandse taal (schriftelijk) niet volledig beheersen, maar die wel werkzaam zijn in een EPA (ESD Protected Area). Deze cursus wordt in kleine groepjes (max. 6 personen) gehouden zodat er meer individuele begeleiding mogelijk is. De cursusduur is een halve dag en de kosten bedragen € 260,- per persoon excl. btw. Vraag naar de groepskortingen. Deze cursus is hier te vinden: Light ESD-training.


Smartphone

Februari 2015 -Aangezien een steeds belangrijker deel van onze bezoekers gebruik maken van een smartphone zijn alle pagina's van onze website nu aangepast voor gebruik met smartphones.


ESD-cursus voor QA medewerkers

Vanaf juni 2014 is de ESD-cursus voor QA medewerkers beschikbaar. Deze eendaagse ESD-cursus voor QA-medewerkers bestaat uit een technisch deel en een organisatorisch deel. Deze cursus is gericht op Quality Assurance-medewerkers die zich bezighouden met het optimaliseren van de voortbrengingsprocessen. Verder komen de benodigde aanpassingen en toevoegingen aan de werkprocessen aan de orde. Cursusprijs € 370,- p.p. excl btw. Vraag naar de groepskortingen.


Geactualiseerde ESD-norm

Mei 2014 - sinds 2014 zijn de laatste ESD-preventie inzichten in de Amerikaanse ESD-standaard ANSI/ESD S20.20-2014 verwerkt. Een geactualiseerde uitgave van de gedateerde NEN-EN-IEC 61340-5-1 ESD norm uit 2007 zal nu hopelijk snel verschijnen. De laatste inzichten en aanvullingen zijn alvast - separaat - in onze huidige ESD-cursussen opgenomen.


Instrumentatietechnici

Vanaf januari 2014 is er een ESD - cursus beschikbaar die zich speciaal richt op medisch instrumentatietechnici. Dit is een eendaagse cursus die is gebaseerd op de Advanced ESD-cursus voor technici maar daarnaast een extra medische module bevat.


Waarschuwing

November 2013 - waarschuwing: Nu ook in Nederland gesignaleerd - "Polsband zonder aardsnoer" - .Aangezien een Cordless Wrist Strap (Wireless Wrist Strap) geen elektrische verbinding naar aarde heeft, kan deze onmogelijk de elektrostatische lading van de menselijke huid naar aarde transporteren. Er treedt dus niet het beoogde equipotentiaal op. In de gebruiksaanwijzing staat geen verklaring hoe deze polsband zou functioneren. Bedrijven die dergelijke producten verkopen, kunnen wij als leverancier van ESD-producten niet aanbevelen.


Gratis elektronica lesboeken

Juli 2014 - voor de elektronica-liefhebber hebben we de serie Engelstalige lesboeken nu compleet en gratis beschikbaar, zie de Elektronica lesboeken pagina.


1e Nederlandstalige online ESD-cursus

Juni 2013 - deze eerste Nederlandstalige online ESD-basistraining bestaat uit 6 korte modules met veel praktische kennis over statische elektriciteit en alle informatie die nodig is om gemotiveerd ESD-veilig met elektronische componenten en printplaten te kunnen werken.
Na het met succes afronden van de Online ESD-training komen de deelnemers in aanmerking voor een op naam gesteld ESD-certificaat dat van een datum en een uniek volgnummer is voorzien.


ATEX-cursus

Januari 2013 - op verzoek van een klant heeft ESDsite een ATEX-cursus ontwikkeld. Deze cursus is ontwikkeld voor groepen en uitstekend geschikt voor algemeen gebruik en is voor een zeer concurrerende prijs beschikbaar!


Koninklijke Luchtmacht

Op 20 december 2012 werd de laatste serie ESD-certificaten van het jaar 2012 overhandigd aan kolonel W.F. Voges, Hoofd techniek van het LCW. Een van deze certificaten is het 100e exemplaar dat in 2012 bij het Logistiek Centrum Woensdrecht is uitgereikt. De kolonel sprak bij deze gelegenheid de hoop uit dat alle gedane investeringen en inspanningen het doel van feilloos werkende elektronica weer verder nabij brengt. (foto J.C. Ots, Ministerie van Defensie, Koninklijke Luchtmacht, Woensdrecht)


Nieuwe ESD-opleidingen

Augustus 2012 - Dit seizoen komt ESDsite met de introductie van vernieuwde en geactualiseerde ESD-opleidingen met naslagwerk op USB-stick:


Informatie

Neem voor meer informatie contact op met ESDsite - zie de contactpagina - of bel direct: 06 28 88 36 18.

top | home | cursus | actie


esdsite.nl

Copyright © 2004 - ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.