ESDsite.nl
next
home | cursus | nieuws | service | contact

ESD-trainingsoverzicht 2016


Standaard ESD-trainingen

Deze opleidingen volgen de vereisten en richtlijnen uit de ESD normdocumenten NEN-EN-IEC 61340-5-1 en ANSI ESD s20.20. Elke opleiding is voorzien van de mogelijkheid tot het behalen van een ESD-certificaat. Bij vrijwel elke ESD-opleiding hoort een digitaal naslagwerk (PDF). Informeer naar de groepskortingen.


Lesdata

Zie voor de lesdata voor individuele aanmeldingen de homepagina. In company trainingen voor groepen in overleg.


ESD-onlinecursus

Deze online-ESD-basiscursus bestaat uit 6 overzichtelijke lesmodules en is zeer geschikt om (nieuwe) medewerkers in uw organisatie vlot van alle noodzakelijk informatie te voorzien, zodat zij zonder veel vertraging - ESD-veilig - aan de slag kunnen. Cursusprijs € 196,- per account. meer info.


ESD-cursus voor technici

Deze eendaagse ESD-cursus voor technici bestaat uit direct toepasbare basiskennis en demonstraties die inspelen op praktijksituaties en het hoe en waarom van ESD-veilig werken duidelijk maken. Naast de basiskennis van statische elektriciteit en ESD-preventie is er een verdiepende (advanced) lesmodule toegevoegd. Deze lesmodule maakt de risico's van statische elektriciteit en ESD in de vorm van (latente) schade voor elektronica aantoonbaar. Cursusprijs € 370,- Cursusinhoud.


ESD-vervolgcursus

Deze eendaagse opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het opzetten en handhaven van een ESD-preventiesysteem. Deze "ESD-vervolgcursus" is samen met de "ESD-cursus voor technici" een uitstekende ESD-opleiding voor docenten, trainers, (technisch) managers en ESD-coördinators. Na het met succes doorlopen van deze "ESD-vervolgcursus" zullen de opzet en het handhaven van ESD-veiligheid door middel van het behandelde ESD-programma duidelijk zijn. Cursusprijs € 370,- Cursusinhoud.


ESD-hercertificering

Deze halfdaagse ESD-hercertificering is bedoeld voor alle disciplines die in een organisatie werken waar elektronica wordt geproduceerd, getest en/of geïnstalleerd. In deze breed opgezette ESD-hercertificering leren de deelnemers nogmaals - maar nu met de geactualiseerde kennis op ESD-gebied van anno 2016 - waarom onbeschermde elektronica-onderdelen en printplaten ESD-veilig gehanteerd moeten worden en hoe ze dit volgens de geldende regelgeving (IEC61340-5-1/2) kunnen doen. Cursuskosten € 260,- Cursusinhoud.
Specifieke ESD-trainingen

Deze cursussen zijn gericht op specifieke doelgroepen en alleen (incompany) groepsgewijs beschikbaar.


ESD-training voor monteurs

Deze praktische halfdaagse ESD-training is bedoeld voor monteurs en overige uitvoerenden die in een organisatie werken waar elektronica wordt geassembleerd en/of geïnstalleerd. In deze training leren de deelnemers wanneer en waarom ESD-preventie nodig is en welke werkmethodes hierbij in de dagelijkse praktijk van toepassing zijn. Cursuskosten € 260,- Cursusinhoud.


ESD voor QA-medewerkers

Deze eendaagse ESD-cursus voor QA-medewerkers bestaat uit een technisch deel en een organisatorisch deel. Deze cursus is gericht op Quality Assurance-medewerkers die zich bezighouden met het optimaliseren van de voortbrengingsprocessen. Verder komen de benodigde aanpassingen en toevoegingen aan de werkprocessen aan de orde. Cursusprijs € 370,- Cursusinhoud.


ESD voor leidinggevers

Het inschatten van de bedrijfsrisico's op ESD-gebied en het maken van ESD-beleid is zonder goede informatie geen sinecure. Na een korte inleiding over het ontstaan van ESD en de mogelijke gevolgen richt deze halfdaagse cursus zich op de hoofdlijnen van een effectief ESD-bedrijfsbeleid. Een voorstel voor de taken en verantwoordelijkheden van elke discipline op ESD-preventiegebied komen evenals een beleidsnota aan de orde. Cursuskosten € 260,- Cursusinhoud.


ESD voor instrumentatietechnici

Deze eendaagse ESD-cursus voor medisch instrumentatietechnici bestaat uit direct toepasbare basiskennis met een extra lesmodule die gericht is op het ESD-veilig omgaan met elektronica. Daarnaast is er een extra verdiepende (advanced) lesmodule toegevoegd die de risico's van statische elektriciteit en ESD in de vorm van (latente) schade voor elektronica aantoonbaar maakt. Cursusprijs € 370,- Cursusinhoud.


Light ESD-cursus

Bij het consequent doorvoeren van een goed ESD-preventief beleid is het verstandig iedereen aanwezig in de EPA van ESD-kennis te voorzien. Elke medewerker die in de EPA werkt moet weten wat te doen en vooral wat te laten in de EPA. Dit geldt ook voor medewerkers met een beperkte kennis van de taal. De minimaal benodigde kennis om verantwoord in de EPA te werken kan bereikt worden met deze vereenvoudigde halfdaagse light ESD-training. Cursuskosten € 260,- Cursusinhoud.


ESD-cursus voor niet-technici

Bij het consequent doorvoeren van ESD-preventief beleid mogen de faciliterende afdelingen niet ontbreken. Deze niet-technische halfdaagse ESD-opleiding richt zich op de medewerkers van de afdelingen: binnenkomende goederen, magazijn, beveiliging, administratie, inkoop, huishoudelijk, die (soms) in de EPA moeten zijn en alleen daarom al moeten weten wat te doen en vooral wat te laten in de EPA. In deze ESD-preventieve training leren de deelnemers het hoe en waarom van de ESD-regels die gelden in een EPA (ESD Protected Area). Cursuskosten € 260,- Cursusinhoud.


Gratis ESD-introductie

Tijdens het volgen van deze ESD-introductie kunt u zich een beeld vormen over de schade die ESD aan elektronica kan veroorzaken en wat het nut is van ESD-preventie. Natuurlijk komen ook de ESDsite-services zoals trainingen, consultancy en audits aan bod. Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze gratis introductie duurt ongeveer 2 uur. meer info.
Incompany groepskortingen

Veel bedrijven vragen om een incompany-training en natuurlijk voldoen we graag aan die vraag. Incompany-trainingen zijn daarbij extra voordelig. Groepskortingen kunnen - afhankelijk van de groepsgrootte - oplopen tot 60% ten opzichte van de individuele prijzen. Bel voor de beschikbare data en actuele incompany groepsprijzen via de contactpagina.


Cursuslocaties

Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle, Gent, Hasselt.


informeren


Copyright ESDsite.nl © 2016. Aan de door ESDsite verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Privacyverklaring. KvK: 58973435.