start
home | cursus | esd | info | contact

ESD-veilig repareren

Als een reparateur ESD-veilig werkt dan weet je meteen hoe serieus die reparateur met jouw kostbare elektronica omgaat! Indien ja, dan is de kans dat je gerepareerde elektronica foutloos blijft werken maximaal!


Opnieuw defect

Schade die zonder goede ESD-preventie ontstaat tijdens de reparatie van elektronica, resulteert later opnieuw in haperingen of zelfs in een compleet defect! Als dat gebeurt na de garantieperiode, is dat natuurlijk helemaal erg vervelend.


Keuze reparatiebedrijf

Een vakkundige reparateur werkt altijd antistatisch (ESD-veilig of ESD-safe) omdat hij weet dat de gerepareerde elektronica tijdens maar ook na de garantieperiode het goed moet blijven doen! Voor de keuze aan wie consumenten hun defecte apparatuur toevertrouwen is naast de kwaliteit en prijs van de reparatie zeker het vertrouwen in - en de reputatie van de reparateur van belang.


Beoordeling reparateur

ESD-symbool

Een vaak onbekend maar belangrijk beoordelingscriterium is om te checken of een reparateur wel antistatisch (ESD-safe of ESD-veilig) werkt. Als een reparateur ESD veilig werkt dan weet je meteen hoe serieus die reparateur met jouw kostbare elektronica omgaat!


Goede reparatie

Een goede reparatie wordt gedaan op geaarde ESD-veilige tafels/matjes en met een goed geaarde speciale ESD-polsband. De investeringen hiervoor zijn betrekkelijk gering. Wel is de nodige discipline vereist om consequent ESD-safe te werken - ook als het druk is, want ESD-safe repareren is een must!


IndustriŽle en consumenten elektronica

In de industrie waar elektronicaproducten worden gemaakt, wordt altijd ESD-safe gewerkt. Zo zal er bij het assembleren, installeren, onderhouden en repareren van high tech apparatuur strikt ESD-veilig worden gewerkt. Ook tijdens reparaties moet er natuurlijk ESD-veilig worden gewerkt. Een aantal eenvoudige en betaalbare basismaatregelen kunnen vaak al voldoende zijn.


Garantie

De duur van de garantie zegt iets over het vertrouwen dat de reparateur heeft in zijn eigen reparatiewerk. Om een lange garantie waar te kunnen maken, is onder andere antistatisch (ESD-safe) werken vereist. ESD-safe werken kun je zien als een onderdeel dat getuigt van vakmanschap. Het moet wel meer zijn dan het tonen van een ESD-symbool op de website of in de winkel. ESD-safe-repareren moet niet alleen maar een symbolische uiting zijn, maar ook echt worden toegepast!


ESD-statement op de website

EPA-symbool Alle elektronicaproducenten werken met technische voorzieningen die ESD voorkomen. Ook reparaties moeten natuurlijk ESD-veilig worden uitgevoerd. ESD-safe repair is noodzaak.
Een deskundige reparatie wordt dus altijd ESD-veilig uitgevoerd. Een elektronicareparateur vermeld vaak op zijn website dat er uitsluitend ESD-safe wordt gewerkt omdat steeds meer klanten zich bewust zijn van het risico. ESD-veiligheid is belangrijk voor de reparateur en consument en tegelijkertijd een beoordelingscriterium voor de kritische consument.


Vragen over reparaties

Meer informatie over ESD-risico en reparaties: stuur een e-mail aan Ruud van Vliet voor gratis advies: info@esdsite.nl


ESD-cursusoverzicht


© ESDsite.nl