start
home | cursus | esd | contact

ESD-basismeetcursus
- nieuw -


ESD-basismeetcursus

Deze nieuwe praktische ESD-basismeetcursus (juli 2019) is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe vast te stellen of de gebruikte ESD-middelen correct functioneren. Deze training is geschikt voor mensen die ESD-middelen moeten kunnen meten en classificeren aan de hand van de NEN/EN/IEC 61340-5-1.


Cursusprogramma

In deze ESD-basismeetcursus zijn veel demonstraties opgenomen. Ook is er de mogelijkheid om zelf een aantal metingen te kunnen uitvoeren met meegebrachte apparatuur.


Meten

ESD-veilige materialen moeten voldoen aan specifieke elektrische eigenschappen. Het doel van deze ESD-cursus is te leren hoe de oppervlakte- en doorgangsweerstand en de veldsterktes van ESD-materialen worden gemeten en hoe de meetresultaten kunnen worden getoetst aan de ESD-norm (IEC61340-5-1 en IEC61340-5-4). Tijdens de lessen worden praktische kennis en vaardigheden opgedaan in het correcte gebruik van diverse meetmiddelen.


ESD-middelen

Gemeten wordt aan elektrostatisch geleidende ESD-middelen zoals ESD-tafels, -matten, -vloeren, schoeisel en (optioneel) elektrostatische velden zoals die bij kunststoffen kunnen voorkomen. De elektrische effecten (tribo charging) van het lopen over een gewone vloer en een ESD-vloer worden gemeten met een elektrometer (looptester).


Cursusduur, kosten etc.

Informeer naar de groepsprijs en/of lesdata.


Referenties/beoordelingen:esdsite.nl

Copyright © ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.