start


ESD-meetcursus


Doel van deze ESD-meetcursus

ESD-veilige materialen moeten aan specifieke elektrische eigenschappen voldoen. Het doel van deze ESD-cursus is om van ESD-materialen de oppervlakte-, doorgangsweerstand en veldsterkte te kunnen meten en verifiëren aan de ESD-norm (IEC61340-5-1 en IEC61340-5-4). Tijdens de lessen worden praktische kennis en vaardigheden opgedaan in het correcte gebruik van diverse meetmiddelen.


ESD-middelen

Gemeten wordt aan elektrostatisch geleidende ESD-middelen zoals ESD-tafels, -matten, -vloeren, schoeisel en (optioneel) elektrostatische velden zoals die bij kunststoffen kunnen voorkomen. Ook de elektrische effecten van het lopen over een (ESD-)vloer worden gemeten.


Cursusprogramma:

In deze ESD-meetcursus zijn veel demonstraties opgenomen. Ook is er de mogelijkheid om zelf een aantal metingen te kunnen uitvoeren

  1. Statische oplading (statische elektriciteit) en ESD
  2. De meest voorkomende oorzaken van ESD
  3. ESD-risico's
  4. Inrichting van de EPA (ESD Protected Area)
  5. ESD-kleding, ESD-schoeisel etc.
  6. Oppervlakteweerstanden meten met een terraohmmeters en een indicator
  7. Doorgangsweerstanden meten met een terraohmmeters en een indicator
  8. Optioneel: het gebruik van een veldsterkte meter.

Cursusopbouw

Deze ESD-basiscursus is uit drie delen opgebouwd: een basisdeel over statische elektriciteit en ESD, een gedeelte over de werkvoorschriften van het ESD-normdocument (NEN61340-5-1 en 2), en het laatste deel bestaat uit een praktijkgerichte specifieke aanvulling en demonstraties voor de vereiste oppervlakte- en doorgangsweerstandswaardes voor ESD-preventieve materialen en middelen.


Cursusduur, kosten etc.

Informeer naar de groepsprijs en/of lesdata.
Referenties

Podotherapie Smulders, Tilburg

Podotherapeuten vervaardigen zelf - onder andere - aangepaste ESD-veilige binnenzolen voor ESD-schoenen. Deze speciale binnenzolen moeten de ESD-eigenschappen van de schoen intact laten. Daarom is het nodig dat de podotherapeut zelfstandig oppervlakte- en doorgangsmetingen van die binnenzolen kan verrichten in overeenstemming met de IEC61340-5-1.esdsite.nl

Copyright © ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.