start


ESD-metingen


ESD-metingen

Deze halfdaagse cursus over het meten van ESD-middelen is ontwikkeld om oppervlakte-, doorgangsweerstand en veldsterkte te meten en bestaat uit ESD-basiskennis en een praktijkmodule over het omgaan met diverse meetmiddelen.


ESD-middelen

Gemeten wordt aan elektrostatisch geleidende ESD-middelen zoals ESD-tafels, -matten, -vloeren, schoeisel en (optioneel) elektrostatische velden zoals die bij kunststoffen voorkomen. Ook de effecten van het lopen over een vloer worden gemeten.


Cursusinhoud:

  1. Statische oplading (statische elektriciteit) en ESD
  2. De meest voorkomende oorzaken van ESD
  3. ESD-schades
  4. Inrichting van de EPA (ESD Protected Area)
  5. kleding, schoeisel en werkplek inrichting
  6. Methoden om statische ladingen te elimineren
  7. Gebruik en meten van testmiddelen (oppervlakteweerstand- en doorgangstest.
  8. Optioneel: het gebruik van een veldsterkte meter.

Na het volgen van deze cursus wordt aan iedere deelnemer een digitale naslag verstrekt. Optioneel: een ESD-certificaat wordt toegekend na het behalen van een ESD-toets.


Naslag en cursuskosten

Elke deelnemer krijgt na afloop van de cursus een digitale naslag mee. De cursuskosten bedragen 260,- per persoon excl. btw. Informeer naar de groepsprijs en/of lesdata.
Referenties

Podotherapie Smulders, Tilburg

Podotherapeuten vervaardigen zelf - onder andere - aangepaste ESD-veilige binnenzolen voor ESD-schoenen. Deze speciale binnenzolen moeten de ESD-eigenschappen van de schoen intact laten. Daarom is het nodig dat de podotherapeut zelfstandig oppervlakte- en doorgangsmetingen van die binnenzolen kan verrichten in overeenstemming met de IEC61340-5-1.esdsite.nl

Copyright ESDsite.nl
KvK: 58973435. T: 06 28 88 36 18
Privacyverklaring, anti-spam, cookies, disclaimer, copyright.