start
home | cursus | esd | info | contact

ESD-preventie betaald zich terug


ESD-veilig werken betaalt zich terug!

Dat printplaten door ESD defect raken, is volstrekt onnodig! Het is de moeite waard om te investeren in ESD-veiligheid, niet alleen in preventieve middelen maar ook in een cursus omdat kennis en motivatie simpelweg noodzakelijk zijn. En vergeet vooral ook niet een kijkje te nemen op de pagina's nieuws, vragen, termen en meer info want nogmaals: ESD-veilig werken betaalt zich terug!


Elektronica betrouwbaarheid waarborgen

Het creŽren van een EPA en de aanschaf van ESD-preventieve middelen heeft alleen maar zin als iedereen die middelen correct en consequent gebruikt. Daarom is het verstandig dat iedereen aanwezig in de EPA een overtuigende cursus met demonstraties en praktijktraining heeft gevolgd, zodat zij goed op de hoogte zijn van het hoe en het waarom van ESD-preventie! Alleen op deze manier is de betrouwbaarheid van de elektronica op het gebied van ESD-preventie effectief te waarborgen.


Minder uitval

Een van de voordelen van ESD-preventie is dat de productkwaliteit van elektronica zoals printplaten beter gehandhaafd blijft. Dit blijkt uit minder uitval en lagere retour- en herstelkosten! ESD-risico's zijn gelukkig niet zo moeilijk te vermijden, als dit maar wel consequent op de juiste manier wordt aangepakt. Dit kunt u met behulp van een speciaal daarvoor ontwikkelde cursus bereiken. Niet elk bedrijf heeft zelf de tijd en/of de mogelijkheid een motiverende en "to the point" cursus met instructies te ontwikkelen. Uitbesteden biedt dan uitkomst!


Aantoonbare kennis van ESD-preventie

Na het met succes doorlopen van de cursus kan - indien gewenst - een toets worden gemaakt zodat bij voldoende resultaat een certificaat kan worden uitgereikt. Zonder toets wordt een verklaring als bewijs van deelname verstrekt. Voor uw klant kan aantoonbare kennis van ESD-preventie een aanwijzing zijn dat u hem en zijn elektronica serieus neemt. Dit ten voordele van uw goede reputatie en bedrijfsnaam!


Motiverende training

Door de eenvoudig te begrijpen, motiverende training en de duidelijke demonstraties leren de deelnemers de noodzakelijke ESD-preventietechnieken en regels ter voorkoming van statische elektriciteit en elektrostatische ontladingen. De opleidingen van ESDsite zijn beschikbaar op diverse niveaus - van een eenvoudige basiscursus ESD voor mensen zonder voorkennis tot een uitgebreide cursus ESD voor vakspecialisten. Kijk voor een overzicht van de cursussen in het menu: opleidingen.


Informatie

U kunt vrijblijvend informatie inwinnen bij docent Ruud H. van Vliet: ☎ 06 - 45 500 900© ESDsite.nl