start
home | cursus | esd | info | contact

ESD-workshop


Tweedaagse ESD-workshop (WRK)

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het opzetten en in stand houden van een ESD-programma. Tijdens deze cursus worden de belangrijkste verificatie-eisen voor ESD-preventie vanuit de IEC 61340-5-1 standaard behandeld. De bijbehorende meetmodule is bedoeld om vast te kunnen stellen of de gebruikte ESD-middelen correct functioneren. Deze ESD-workshop is een uitstekende opleiding voor docenten, trainers, technische managers en ESD-coördinators.


Cursusinhoud 1e dag:


Cursusinhoud 2e dag

Gemeten worden oppervlakteweerstanden, aardingsmetingen en elektrostatische velden. Het bodyvoltage van een looptest wordt gemeten met een elektrometer (looptester). Ook is er de mogelijkheid om zelf een aantal metingen te kunnen uitvoeren met meegebrachte materialen en middelen.


Praktijk

ESDPro

Tijdens de cursus passeren regelmatig een een aantal handige praktische tips die niet in de officiële normdocumentatie te vinden zijn. Verder worden vrijwel alle effecten van de bovenvermelde cursusonderwerpen met duidelijke live demonstraties aangetoond.
Er is gelegenheid tot het (laten) beproeven van meegebrachte ESD-beschermingsmiddelen zoals ESD-polsbanden, ESD-schoenen, ESD-jas, ESD-tools etc. Het is wel gewenst dit vooraf kenbaar te maken.


Tijdsduur

De tijdsduur van deze cursus bedraagt 4 dagdelen à 3,5 uur. Door vragen of (beperkte) discussies is enige uitloop mogelijk.


ESD-certificaat

Het persoonsgebonden ESD-certificaat - in Pdf-formaat (leesbaar op een smartphone) - wordt toegekend na het behalen van een ESD-toets. Zonder toets kan een verklaring van deelname worden afgegeven.


Informatie


ESD-cursusoverzichtEvaluaties en beoordelingen


ESD-cursusoverzicht

Informatie

Ruud H. van Vliet: ☎ 06 - 45 500 900© ESDsite.nl